середу, 7 грудня 2016 р.

Груднева письменницька зустріч







На початку грудня у затишній залі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Шевченка відбулося чергове засідання членів Сумського відділення МСП і літературно-художнього клубу "Грань". Знаменна дата. Початок першого місяця зими й останнього місяця року, який спливає.

Наприкінці листопада виповнилася 90 років із дня народження Олеся Бердника - українського письменника-прозаїка, дисидента, автора багатьох творів фантастики, філософських есе, актора. За свої переконання йому довелося багато років сидіти в радянських таборах.

З оглядом його творчості і розповіддю про нелегке життя письменника виступила куратор клубу "Грань", завідувачка відділом абонемента бібліотеки Антоніна Василівна Колієнко.

По ряду питань життєдіяльності Сумської спілки МСПУ та клубу "Грань" проінформував співголова Сумського відділення Міжрегіонального союзу письменників М.О.Ремньов.

Він повідомив, що завдяки члену письменницької організації, професору СУМДУ В.І. Симоновському вдалося відновити сайт Сумського відділення МСПУ. Матеріалами сайту можна скористатися за посиланням http://www.suomspu.tk або через сторінку клубу "Грань" на блозі "Бібліо Сумка".

Багато уваги було приділено майбутній презентації харківського журналу "Лава", що відбудеться 11 грудня в 13 годин у картинній галереї. Це пов'язано з тим, що в числі авторів чергового випуску журналу 19 письменників із літературно-художнього клуба "Грань". На презентацію приїде головний редактор журналу "Лава", відомий харківський поет А. В. Костинський. Презентація обіцяє бути цікавою, змістовною і корисною.

У наступному році виповнюється п'ять років з тих пір, як почалася діяльність Сумського відділення Міжрегіональної спілки письменників. Вони були важливими для організації і становлення як МСП, так і літературно-художнього клубу "Грань".

Автори декількох книг М.О. Ремньов і О. С. Воробйова одержали перші членські квитки Міжрегіональної спілки письменників України. До письменницької організації вони залучили інших сумських авторів.

Наприкінці 2012 року було вирішено провести зустріч авторів із читачами в міській бібліотеці імені Т. Г. Шевченко.

З тих пір у бібліотеці не рідше одного разу на місяць збираються аматори слова, щоб поговорити про свої насущні справи, прочитати один одному свої добутки. Також регулярно проводяться презентації книг письменників, поїздки з виступами в міста області та інші важливі заходи, у ході яких сучасні письменники Сумщини знайомлять читачів зі своїми добутками.

2016 рік запам'ятається письменникам не тільки презентацією особистих книг. На початку поточного року вони презентували колективну збірку "Грані слова", надрукували свої твори в харківських виданнях: "Харківський міст" і "Лава".

На засіданні також йшла розмова про видання у 2017 році нової збірки творів членів СВМСПУ та клуба "Грань", що носить робочу назву "Сучасні письменники Сумщини".


М.О. Ремньов, 
співголова Сумського відділення МСП

Немає коментарів:

Дописати коментар