середу, 23 травня 2018 р.

Увага! Вийшла безплатна е-книжка для підлітків



"Ти зростаєш. Мрієш про кролика й гостей на день народження. Нарікаєш, що тебе ніхто не розуміє. Ходиш хвостиком за старшою сестрою. Соромишся. Сердишся. Вигадуєш. Вчишся. Дурієш. Сумуєш. Дружиш. Радієш. Шукаєш… Довкола – величезний світ, і ти лише починаєш його для себе відкривати, як відкривають його герої цих дванадцяти оповідань. Їм від 10 до 13 років, вони живуть в українських містах. У чомусь вони геть схожі на тебе. Радій і переживай разом з ними!"





Окуляри і кролик-гном [Текст] : оповідання / Упорядники: Оксана Лущевська, Валентина Вздульська. – Київ : Братське, 2018.

«Окуляри і кролик-гном» адресовано читачам і читачкам 10–12 років. Авторки проекту, дитячі письменниці Оксана Лущевська і Валентина Вздульська, сподіваються популяризувати серед юних читачів якісну сучасну українську літературу, знайомити їх із цікавими дитячими й підлітковими письменниками та робити книжки для дітей і підлітків доступнішими у складних економічних умовах.

Вони запросили для роботи над збіркою оповідань 12 сучасних українських дитячих і підліткових письменниць.  

Саша Кочубей, Галина Ткачук, Аня Хромова, Таня Стус, Олександра Орлова, Альона Ярова, Валентина Захабура, Наталя Ясіновська, Ольга Купріян, Оксана Лущевська, Маша Сердюк та Надія Біла – написали по оповіданню для нової книжки. Вони надали свої тексти безплатно, охоче підтримавши цей проект із популяризації читання. 

Ілюстрації до збірки створила художниця Марія Гермашева.

«Окуляри і кролик-гном» – це добра нагода поміркувати про нашу подібність і відмінність, побачити, що світ кожного з нас цікавий, неповторний і водночас часто впізнаваний. Ми переживаємо подібні ситуації або читаємо про них у книжках. І читаючи, хвилюємося й усміхаємося разом із героями.

Книжку можна завантажити для читання в кількох найпопулярніших електронних форматах на сайті видавництва «Братське»: PDF, EPUB, FB2, MOBI.


Немає коментарів:

Дописати коментар