суботу, 7 липня 2018 р.

Книга про пса, який подарував надію людям



Список гарної сучасної закордонної літератури поповнився перекладом книги англійського письменника і сценариста Демієна Л’юіса "Нэпал – верный друг. Пёс, подаривший надежду".

Це книга, що надихає бути сильним у складний період життя, шукати вихід з різних ситуацій, надавати допомогу людям. Цінувати вірних, хоч і безсловесних  друзів.



 
Автор розповів реальну трагічну і, водночас, оптимістичну історію про життя і дружбу колишнього солдата ВВС США Джейсона Моргана і його дивовижного чорного лабрадора на кличку Непал.

Під час військової операції Джейсона тяжко поранили і він втратив можливість самостійно пересуватись. Дружина покинула чоловіка-інваліда, залишивши йому на піклування трьох синів-підлітків і … проблеми, проблеми, проблеми. Проблеми людини, прикутої до інвалідного візка, проблеми із особистим здоров’ям, вихованням синів, звичайним побутом… Як їх вирішувати? Виживати чи жити?

Поява в сімействі Морганів спеціально навченого собаки Непала стала переломним моментом в їх житті. Натренований допомагати людям з особливими потребами, пес став для батька і синів відданим другом, компаньйоном і психотерапевтом. Завдяки чотирилапому створінню з позитивною аурою, здібністю дарувати людині любов і тепло, тяжка атмосфера виживання поступово змінилась жагою до життя і надією на кращі зміни.

Д. Л’юіс описав кожен крок повернення до життя колишнього воїна. Боротьба за своє фізичне здоров’я, щоб стати опорою і гордістю своїм дітям… Участь в іграх воїнів і марафоні… Допомога іншим інвалідам при вирішенні проблем з їх фізичним і психологічним станом. І завжди поруч Непал. Розумний, незамінний помічник Джейсона до останнього подиху короткого собачого життя.

Вражаюча історія стійкості людини в складній життєвій ситуації. І не менш вражаючий приклад відносин людини Джейсона Моргана і собаки Непала, складові яких важко вмістити лише в три слова: відданість, підтримка, взаєморозуміння. Їх не можна купити, витребувати. Це дар долі, який відродив у чоловіка бажання жити, діяти, творити.

В сучасному житті трапляються різні складні, стресові, екстремальні ситуації. І як з них вийти, кожна пересічна людина вирішує особисто. Це непросто навіть в мирний час… А як бути біженцям, воїнам, звичайним громадянам в країні, де воюють, де куля, осколок, вибух можуть миттєво обірвати життя, поранити, зробити інвалідом? 


Якщо в когось в житті станеться тяжка година, згадайте книгу про історію Джейсона Моргана і його улюбленого лабрадора Непала.

І хай вам щастить!



Алла Білокур,
абонемент для дорослих ЦМБ ім. Т. Шевченка


📗 Льюис, Д. Нэпал - верный друг. Пес, подаривший надежду [Текст] : роман / Д. Льюис, Д. Морган. - Х.: Кн. клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с.

АБ (1), Ф11 (1), Ф12 (1), Ф14 (1), Ф17 (1)


  

Немає коментарів:

Дописати коментар