вівторок, 5 листопада 2019 р.

«Чорна ніч навкруги…»: Вечірка в стилі буф

Нарешті ми дочекалися давно обіцяного авторського вечора широко відомої у вузьких колах сумського бомонду Олени Чернової, професійного композитора та автора двох гумористичних книжок, що відбувся 3-го листопада у відділі літератури з мистецтва ЦМБ ім. Т. Шевченка. 






До речі, вечір теж був гумористичний, з деяким лірико-ностальгійним присмаком, чому відповідав антураж імпровізованої сцени: мамина біла сукня з її шкільного випускного, світлини 50-х років батька-фотографа, картина і фото самої авторки та маса дрібниць, любих її серцю.







Вечір було розпочато міні-піснями на знамениті «гаріки» Ігоря Губермана, до яких Олена верталася протягом всього вечора («Ближе к ночи», «Весна», «А жизнь летит…» та інші). 


 


Також прозвучали пісні на вірші Саши Чорного, Ліни Костенко, сумського гумориста Соломона Слабоженського та інших авторів. 


 


Олена Чернова побавила присутніх своїми літературними анекдотами, пародіями, казкою та навіть уривком з комедії «Любовний квадрат», події якої відбуваються в Сумах у 1915 -1917-х роках. 




Все це можна прочитати в збірках гумористичної прози «Приключения Пассажира» та «На пленэре», які авторка подарувала нашій бібліотеці.


 
  

На десерт було показано короткометражну кінострічку «INSPIRATION» режисера Діани Рудиченко, за сумісництвом дочки героїні нашої зустрічі. До речі головну роль у цьому фільмі зіграла сама Олена Чернова. 






Присутні друзі та колеги по літературному цеху щиро привітали авторку оплесками та побажали їй нових творчих успіхів як в музиці, так і в літературі.







😃👉До речі! 

Докладніше узнати про Олену Чернову, як творчу людину та непересічну особистість ви можете із інтерв’ю "Творчі дороги Олени Чернової", яке провела із нею щирий друг бібліотеки  сумська поетеса Надія Фурзенко.  Ознайомтесь із ним - і ви не пошкодуєте. Задоволення гарантуємо! ;))

Немає коментарів:

Дописати коментар