пʼятниця, 7 лютого 2020 р.

Шість основних правил безпечного Wi-Fi від Zillya!Антивірус


Використання Wi-Fi мереж у громадських місцях потребує уважності та знання деяких правил кібербезпеки.

Спеціалісти антивірусної компанії Zillya!Антивірус пропонують вам ознайомитися із ТОП-6 правил безпечного користування даним каналом з’єднання. 





Дотримуючись їх ви з високою ймовірністю позбавите себе від крадіжки ваших персональних даних, паролів, логінів і грошей з банківських рахунків.

Що крадуть у Wi-Fi

Використання загальнодоступних мереж Wi-Fi в громадських місцях залишається важливим методом доступу до Інтернет. Однак, варто пам'ятати, що переважна більшість Wi-Fi мереж громадських місцях: в парках, кафе, бібліотеках мають дуже низький рівень захисту від злому. 

Отже отримавши доступ до керування ними, шахраї можуть дістати доступ до конфіденційної інформації користувачів - списків пошукових запитів, інформації про пересування, приватних файлів та багато іншого

Однак, найбажанішою метою завжди є логіни і паролі від акаунтів, якими Ви користуєтеся, адже з високою ймовірністю дає доступ до керування грошовими ресурсами через акаунтів Інтернет банків і платіжних систем.


ТОП-6 правил безпечного Wi-Fi

Для того, що б не потрапити в тенета шахраїв, необхідно дотримуватися простих правил безпеки при роботі з громадськими Wi-Fi мережами. Ці правила стосуються всіх видів пристроїв - ПК, планшетів, смартфонів:

1. Встановити антивірус.
2. Вимкніть функцію автоматичного виявлення та підключення до доступних мереж.
3. Ніяких грошових операцій: перекази, покупки, регулярні платежі.
4. Не вимикайте брандмауер.
5. Використовуйте безпечний протокол з'єднання HTTPS.
6. Вимкніть загальний доступ до файлів і папок.


Дотримуйтесь цих правил, і використання громадських Wi-Fi мереж буде максимально безпечним для Вас.



.

Немає коментарів:

Дописати коментар