субота, 18 березня 2023 р.

Художньо-поетичний світ митця: Олександр СЕРДЮЧЕНКО

В інтер’єрі Сумської міської бібліотеки ім.Т.Г. Шевченка з’явилась нова естетична родзинка – картина художника-аматора Сердюченка Олександра Павловича «На святі вишиванки».

Написана олійними фарбами в 2010 році, вона залишила для епохи зображення двох чарівних сум’янок, наших сучасниць, в українських національних костюмах 19 століття. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Декілька теплих слів про автора полотна і його таланти.

Працюючі в Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ, Олександр Павлович встигає писати різножанрові картини і експонувати їх в бібліотеках, на виставках в Сумах, Лебедині і рідному селі Будилки (Лебединський р-н). Його роботи радують око наших містян в багатьох домівках і установах.

До речі, зовсім нещодавно, на лютевому засіданні клубу "Грань" учасники клубу і користувачі центральної бібліотеки ім.Т.Шевченка мали змогу помилуватися вибраними картинами пана Олександра. 

Хист художника гармонійно поєднується в творчій натурі митця з поетичним даром і особливим ставленням до віршованого рядка. 

В свій вільний час Олександр Павлович створює ліричні вірші і бере активну участь в роботі сумських літературно-мистецьких клубів «Грань», «Літера» та лебединського «Творча хата».

З віршовими творами О.П. Сердюченка, надрукованими в альманахах «Слобожанщина» і «Харківський міст», ви можете познайомитись відвідавши нашу бібліотеку за адресою: вул. Нижньовоскресенська, 6.

Дякуємо пану Сердюченку Олександру Павловичу за подаровану бібліотеці картину «На святі вишиванки» і бажаємо йому успіхів у творчості!

Алла БІЛОКУР,
пров. бібліотекар абонементу ЦМБ ім. Т. Шевченка

 

 

 

 





 


Немає коментарів:

Дописати коментар