вівторок, 10 липня 2018 р.

У нас є книга, яка отримала "Золотого Букера"!



Премію «Золотий Букер», що вручається за найкращу книжку за всі 50 років існування нагороди, отримав роман «Англійський пацієнт» Майкла Ондатже.









Переможця визначило народне голосування, яке тривало до 25-го червня на сайті премії.

Також до списку фіналістів потрапили:
  • «У вільній державі», Відьядхар Сураджпрасад Найпол
  • «Місячний тигр», Пенелопа Лайвлі
  • «Вовча зала», Хилари Мантел
  • «Лінкольн в Бардо», Джордж Сондерс

Майкл Ондатже, канадський прозаїк і поет, що народився в Шрі-Ланці. «Англійський пацієнт» його найвідоміший роман. 

Книжка була відзначена Букерівською премією 1992 року, а пізніше й екранізована з однойменною назвою (фільм отримав 9 із 12 номінацій «Оскара», в тому числі, премію у номінації "Кращий фільм").


У 2016-му році роман вийшов українською мовою у видавництві «КСД».

📗 Ондатже М. Англійський пацієнт [Текст] : роман / М. Ондатже. - Х. : Кн. клуб сімейного дозвілля, 2016. - 304 с.
Історія розгортається в покинутому маєтку в Італії, де наприкінці Другої світової війни медсестра Хана лікує свого єдиного пацієнта. Цей загадковий англієць, якого врятували з палаючого літаку, має стільки ушкоджень, що його майже не впізнати, а в його пам’яті час від часу зринають болючі спогади.
Він виявляється угорським дослідником, картографом і першовідкривачем Печери Плавців - графом Ласло Алмаші. Вмираючий розповідає Ханні історію свого трагічного кохання до заміжньої жінки, що тісно переплітається з історією провалу антифашистської агентурної мережі в Північній Африці.
Книга Майкла Ондатже "Англійський пацієнт" є у всіх бібліотеках Сумської бібліотечної системи і ви маєте чудову нагоду отримати задоволення від її читання!

До речі, книжкою-переможницею цьогорічної Міжнародної Букерівської премії-2018 став роман «Бігуни» («Flights») польської письменниці Ольги Токарчук.


Немає коментарів:

Дописати коментар